Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan het Koninklijk Conservatorium.

Hieronder worden alle stappen van het aanmeldproces uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen.

Als je op het kruisje klikt krijg je meer informatie te zien. Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen.

Sonologie - One-year course Wijzigen
Aanmeldingen voor deze opleiding zijn gesloten.

Verzamel eerst alle benodigde documenten die je nodig hebt voor je toelatingsexamen en studie.

  • Fotokopieën/scans van het (de) behaalde diploma(´s) en cijferlijst en/of van het laatste rapport (kunnen tot 1 juli in Osiris worden ge-upload)
  • Een kopie/scan van je paspoort/ID
  • Een recente foto
  • CV (niet verplicht)
  • Portfolio (zie hieronder)
  • Motivatiebrief

Wil je toegelaten worden tot de cursus Sonologie, dan schrijf je een motivatiebrief waaruit je affiniteit met het vakgebied Sonologie blijkt. Ter beoordeling plaats je in Osiris Aanmeld een link die leidt naar jouw werken zoals composities, klankvoorbeelden en eerder gedaan onderzoek etc. Er is geen live toelatingsexamen.

Voor alle aan te leveren opnames geldt het volgende: Maak een Word document met daarin alle linkjes naar opname(s). Indien je een eigen YouTube, Vimeo of, in het geval van audio, SoundCloud account (of een account bij een ander soortgelijk online platform) hebt, dan kan je je opnames (bij voorkeur) ook hierop zetten en die link in het Word document zetten.

Het Word document en je motivatiebrief upload je bij de betreffende vraag in Osiris Aanmeld, later in het proces.

Ga naar Osiris Aanmeld en kies je voorkeurstaal (Nederlands of Engels). Op de dan volgende pagina kies je onderaan de pagina voor de tekst ‘Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier’ en maak je een nieuw account aan. Dat account moet je verifiëren door middel van de email die naar het door jou opgegeven mailadres is gestuurd.

Tijdens stap 1 heb je alle benodigde documenten verzameld zodat je die in een keer kan uploaden in Osiris Aanmeld.

Nadat je bent ingelogd in Osiris Aanmeld beantwoord je de vragen die je hier nog gesteld worden. Sommige vragen moeten verplicht worden beantwoord (of een document worden geüpload), dat wordt aangegeven met een sterretje. Andere documenten kunnen eventueel na je toelating worden geüpload, maar dit moet tenminste gebeuren voor je je studie begint.

Ben je niet in de gelegenheid om alle gevraagde documenten in een keer te uploaden, dan zullen we je af en toe een herinnering sturen.

Let op: we kunnen je pas indelen voor een toelatingsexamen als alle verplichte documenten zijn geüpload.

Het is mogelijk om je antwoorden tussendoor op te slaan. Je toelatingsverzoek is pas definitief als je de vragen in Osiris Aanmeld niet alleen hebt opgeslagen maar ook hebt ‘Verzonden’.

Op basis van de door jou ingevulde gegevens en antwoorden, geüploade documenten en beeld- en geluidsopname wordt bepaald of je toegelaten kan worden. Je krijgt uiterlijk vóór 1 mei van de Studentenadministratie middels e-mail te horen of je bent toegelaten tot de cursus Sonologie.

Als je bent toegelaten, dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten zijn ingeleverd.
Het bewijs van je Engelse taalniveau (zie stap Engelse taalniveau) moet je voor 1 september inleveren.

Wanneer je bent toegelaten ontvang je informatie via e-mail en Studielink over het betalen van het collegegeld.

Pas wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan, word je ingeschreven als student. Zorg er dus voor dat je alle gevraagde documenten voor 1 september hebt aangeleverd.

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.