Kamilla Bystrova - Jong KC

Hoofdvakdocent Piano Klassiek

Kamilla werd geboren in Moskou en kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder, die muziekdocente was. Haar basisopleiding voltooide Kamilla aan de beroemde pianoschool van Heinrich Neuhaus en ze behaalde haar master aan het conservatorium van Leningrad, het huidige Sint Petersburg. Na haar studie trad Kamilla met het Moskou Philharmonisch Gezelschap door heel Europa op en volgde ze masterclasses bij grote pianisten.

Kamilla volgde een tweede master aan het KC in Den Haag en geeft hier sindsdien zelf les. Ze bleef permanent in Nederland wonen en treedt regelmatig op als soliste en met kamermuziekensembles. Samen met Thorwald Jørgensen, die het elektronische instrument theremin bespeelt, vormt Kamilla al tien jaar lang een vast duo dat veelvuldig optreedt door heel Europa. Zowel met Jørgensen als solo heeft ze muziek op CD uitgebracht.

Naast haar drukke agenda als KC docente en uitvoerend pianiste, runt Kamilla ‘Salon de Musique’, haar eigen muziekschool, geeft ze masterclasses in binnen- en buitenland en is ze actief als beeldend kunstenaar.

Op het KC geniet Kamilla van de samenwerking met haar collega’s van verschillende afdelingen, zowel de pianisten als docenten van andere instrumenten. Ook de kamermuziekprojecten vind ze heel inspirerend. Wat haar aanspreekt in Jong KC, is dat het een uniek onderdeel vormt van de opleiding voor professionele musici in Nederland. In Den Haag krijgen de leerlingen een solide basis voor een muzikale vervolgstudie en een professionele carrière in de muziek. Als zij dat willen, kunnen ze wereldwijd terecht. Kamilla weet uit eigen ervaring hoe bijzonder en waardevol dat is. Ze inspireert haar studenten om hun talent op creatieve wijze te ontwikkelen en hun eigenheid verder te ontdekken. Dit stelt hen in staat om later een unieke plek in de muziekwereld te veroveren.