Karin de Jong

Docent Fluit

Karin de Jong studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Rien de Reede, Paul Verhey en Eric Dequeker. Zij speelde in verscheidene ensembles en heeft zich daarnaast ontwikkeld tot een veelzijdig fluitpedagoog, solfègedocent en koordirigent.

Het lesgeven aan kinderen en jongvolwassenen, individueel en in groepen, is haar specialiteit. Zij behaalde met fluitensembles en solisten vele prijzen bij het Benelux Fluitconcours.

‘Als dwarsfluitdocente laat ik mijn leerlingen ervaren, dat je fluit een verlengstuk is van je stem. Om zo van binnen uit muziek te kunnen maken, je muzikaliteit te ontplooien, gelijktijdig de nodige techniek op je instrument te ontwikkelen en daarbij het plezier in het musiceren voorop te stellen.
Bij PI - muziek voor blazers is het geweldig om deze passie voor zingen en het musiceren bij elkaar te zien komen. Muziek ervaren, als levende taal, waarbij het zingen centraal staat en daarna alle muzische elementen aanbod komen.’


Karin is naast fluitdocent bij PI - muziek voor blazers aan het Koninklijk Conservatorium, fluitdocent, solfègedocent en koordirigent van het CKC Vrouwenkoor en Kamerkoor Vocapella aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer.