Optredens van De Wijkmuzikanten

30 januari 2023

In de laatste weken van januari kun je op verschillende basisscholen in Den Haag studenten van het Koninklijk Conservatorium zien.
Deze studenten ontwikkelden een kleinschalige muziektheaterproductie voor kleuters. Dit als onderdeel van het keuzevak ‘Wijkmuzikanten’. Samen met coach/regisseur Ginette Puylaert en de Wijkmuzikanten hebben 3 studenten de voorstelling van A tot Z ontwikkeld.

De voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2023 ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. De studenten harp, fluit en percussie beelden de voorstelling over Maximiliaan die een feestje houdt met zijn poppen en knuffelbeesten uit met mime, gebaren, bewegingen en muziek.

Alle kinderen die de voorstelling zagen waren erg enthousiast. Na de voorstelling mochten ze allemaal zelf de instrumenten uitproberen en ook dit was een groot succes.

Het keuzevak ‘Wijkmuzikanten’ bereidt studenten voor op het (samen)werken met en voor verschillende publieksgroepen in de nabije omgeving. Samenwerken en als maker betrokken zijn bij een creatief proces als het maken van een voorstelling geeft studenten de kans te ontdekken welke rol hen het beste past. Bijvoorbeeld acteur, docent, uitvoerder e.d. Tijdens dit keuzevak richten studenten zich op het aanleren en verbeteren van praktische vaardigheden als communiceren op een creatieve of innovatieve manier, met of zonder instrument, hoe je publiek betrekt bij een voorstelling en het organiseren van muzikale evenementen voor verschillende publieksgroepen.