Danstheater

Op de begane grond bevindt zich ‘Het Danstheater’, dat de functie van theaterzaal vervult. De zaal voelt warm aan door de goudkleurige stoelen. Een bijzondere moderne kleurkeuze. Het grote balkon zorgt dat de zaal intiem aanvoelt. Je zou niet zeggen dat er ruimte is voor wel 1300 bezoekers.

Concertzaal

De grootste zaal in Amare bevindt zich op de tweede etage en is de Concertzaal. Bezoekers kunnen op verschillende plekken in de zaal een concert beluisteren. Stoelen bevinden zich zowel vóór het podium, als rondom en zelfs achter het podium. De zaal beschikt over twee verdiepingen met balkons, die rondom de hele ruimte zijn gebouwd. Bovendien heeft de zaal een dynamisch aspect. Voor staande popconcerten kunnen de stoelen van de parterre zaal worden gehaald, zodat het poppodium kan worden vergroot. Mobiele bars worden in de zaal gereden, zodat bezoekers tijdens het concert hun drankje kunnen halen. De Concertzaal is ook uitermate geschikt voor congressen en presentaties.

Conservatoriumzaal

De Conservatoriumzaal ligt op de vierde etage en is de zaal van het Koninklijk Conservatorium. Er vinden circa 300 concerten en voorstellingen per jaar plaats, waaronder audities, examens en concerten van de verschillende opleidingen. Veel van de uitvoeringen zijn openbaar en gratis te bezoeken. Zo divers als het Koninklijk Conservatorium, zo passend multifunctioneel is de nieuwe zaal voor het Koninklijk Conservatorium. De sfeer van de zaal is ruw en ongepolijst: eiken parket, wandbekleding van houten akoestische stroken en stucwerk met beton.

De zaal beschikt over een vlakke theatervloer en is geschikt voor ongeveer 400 bezoekers. Dankzij een verrijdbare in-uitschuiftribune zijn de meest denkbare opstellingen realiseerbaar en is de capaciteit variabel. Voor alle disciplines is de akoestiek aanpasbaar; van een akoestisch piano recital tot aan versterkte concerten met complexe speaker opstellingen. De variabele-akoestiek en podiumopstelling, aangevuld met een hoogwaardige audiovisuele installatie en moderne belichtingsmogelijkheden maken de Conservatoriumzaal een uniek podium.

Amare Studio

De Amare Studio is de repetitiezaal van het Residentie Orkest. Een zaal met een aangename ambiance dankzij het schitterende dakraam, waardoor er bijzonder veel daglicht in de zaal binnenvalt. Als er niet wordt gerepeteerd is de zaal beschikbaar voor concerten, lezingen of andere evenementen.

NDT Black box

De NDT Black box klinkt geheimzinnig en dat is ook de bedoeling. Deze zaal is de repetitieruimte van het Nederlands Dans Theater. Achter gesloten deuren en ramen kunnen de dansers in alle rust repeteren. De ruimte is vrijwel het gehele jaar besloten, dus niet toegankelijk voor publiek. Alhoewel, tussen het garderobegebied en NDT Black Box zit een raam, waar je de dansers kan spotten tijdens hun repetities. Enkele keren per jaar worden er ook kleine uitvoeringen in deze zaal aangeboden.