Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan het Koninklijk Conservatorium.


Hieronder worden alle stappen van de aanmeldprocedure uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen. Als je op het kruisje klikt, krijg je meer informatie te zien. Je verlaat onze website om naar Studielink te gaan. Vanuit Studielink ontvang je een email met een link naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie. Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen en check koncon.nl/entrance-exams voor alle informatie rondom de toelatingsexamens.

De deadline voor het uploaden van documenten via Osiris Aanmeld is uiterlijk voor 1 maart.

Bachelor Klassieke Muziek Cello Wijzigen
Je kunt je aanmelden tot en met 28 februari 2022.

Studielink is het online inschrijfsysteem voor het Nederlands hoger onderwijs. Wanneer je je aanmeldt, ben je ook automatisch aangemeld bij DUO, Dienst Uitvoerend Onderwijs, die bijvoorbeeld de studiefinanciering voor studenten regelt.

  • Ben je een Nederlandse student, dan moet je inloggen met je DigiD. Heb je die nog niet, vraag deze dan aan bij www.digid.nl. Het kan enkele dagen duren voordat je de inlogcodes ontvangt.
  • Ben je een buitenlandse student, log dan in met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in Studielink zelf kunt aanmaken.
  • Meld je aan voor de studierichting van jouw keuze onder Koninklijke Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag. Volg alle stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding. Gedetailleerde instructies vind je op de website van Studielink.

Naar Studielink

Verzamel eerst alle benodigde documenten die je nodig hebt voor je toelatingsexamen.

  1. Opnames (zie hieronder)
  2. Motivatieformulier (zie hieronder)
  3. Curriculum vitae
  1. Check de toelatingseisen op de programmapagina van je keuze (bijv. Bachelor Klassieke Muziek Fluit of Master Jazz Gitaar om een ​​idee te krijgen van het niveau dat we zoeken.
  2. Ten behoeve van de selectie willen we dat je een aantal werken naar eigen keuze uitvoert en opneemt op video.
  3. Neem een aantal werken op waaruit je technische en muzikale kwaliteiten goed naar voren komen en zet de filmpjes op YouTube/Vimeo.
  4. Maak een Word/PDF document met daarin een repertoirelijst en alle geactiveerde linkjes. Dit document upload je bij de juiste vraag in Osiris Aanmeld, later in de aanmeldprocedure.

Beantwoord de vragen in het motivatieformulier en upload het in Osiris Aanmeld.

Houd er rekening mee dat de Afdeling Klassiek geen voorselectie heeft. Je wordt beoordeeld op basis van de opnames die je voor 1 maart hebt ingestuurd.

Je krijgt uiterlijk 1 april per e-mail te horen of je wordt uitgenodigd voor een online gesprek.

Het toelatingsexamen bestaat bij de meeste opleidingen uit een praktijk- en een theoriegedeelte (Bachelor) of uit een praktijkgedeelte en een bespreking van je Master Project Plan of Master Study Plan (Master).

Aankomende Bachelor studenten worden voor een online theorietest uitgenodigd die in april plaatsvindt.

Alle gedeeltes moeten gehaald worden om voor een plek in aanmerking te komen. De toelatingseisen van jouw hoofdvak staan vermeld op de relevante opleidingspagina’s op www.koncon.nl/opleidingen

Voor verdere informatie over de data van de toelatingen, de theorietest en updates, kijk op koncon.nl/entrance-exams.

In de weken na je toelatingsexamen krijg je de uitslag te horen. Er zijn drie categorieën: ‘Afgewezen’, ‘Toelaatbaar’ en ‘Toegelaten’.

Toelaatbaar’ betekent dat je niveau voldoende hoog is om toegelaten te kunnen worden, maar dat het nog niet zeker is of we je daadwerkelijk een plek kunnen aanbieden, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende plek is in de opleiding. Alleen als je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’, kun je zeker zijn van een plek.

Wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan kun je in september van het volgende studiejaar beginnen aan je studie bij het Koninklijk Conservatorium.

Taalniveau Engels
Voor zowel de bachelor- als de masteropleiding moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het conservatorium te mogen volgen.

EU/EER studenten
Wanneer we tijdens de toelatingsprocedure vaststellen dat het niveau van het Engels onvoldoende is, wordt een taalcursus verplicht gesteld voor EU/EER studenten. Je bent dan verplicht om tijdens de propedeuse een taalcursus te volgen en daarvoor een certificaat te behalen.

Non-EU/EER studenten
Ben je afkomstig uit een land buiten de EU (met uitzondering van Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika of Zuid-Afrika) en ben je toegelaten tot een Bachelor of Master opleiding dan moet je voor 1 september aantonen dat je over een voldoende niveau van de Engelse taal beschikt. Aantonen doe je met een Engelse taaltest IELTS, TOEFL, TOEIC of Cambridge English (FCE/CAE/CPE). De scores hiervan zijn twee jaar geldig, ze moeten geldig zijn op 1 september.

Het beoordelingsniveau is IELTS (6,0 of hoger) of TOEFL (niveau 80 of hoger).

Certificaten van de Institutional TOEFL-toets, de TOEFL ITP toets of andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd.Lees hier meer informatie over taalniveau, taalcursussen en de taaltesten.

Als je bent toegelaten, dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten zijn ingeleverd.
Het bewijs van je Engelse taalniveau (zie stap Engelse taalniveau) moet je voor 1 september inleveren.

Wanneer je bent toegelaten ontvang je informatie via e-mail en Studielink over het betalen van het collegegeld.

Pas wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan, word je ingeschreven als student. Zorg er dus voor dat je alle gevraagde documenten voor 1 september hebt aangeleverd.

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.