Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan het Koninklijk Conservatorium. Hieronder worden alle stappen van het aanmeldproces uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen.

Als je op het kruisje klikt krijg je meer informatie te zien. Nadat je de eerste drie/vier stappen op de website hebt doorlopen, verlaat je onze website om naar Studielink te gaan. Vanuit Studielink ontvang je een email met een link naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie. Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen.

Verzamel eerst alle benodigde documenten die je nodig hebt voor je toelatingsexamen en studie.

 1. Een kopie/scan van je paspoort/ID (Word/PDF)
 2. Een recente pasfoto (JPG 3x4)
 3. Fotokopieën/scans van het (de) behaalde diploma(´s) en cijferlijst en/of van het laatste rapport (PDF) (kunnen tot 1 juli in Osiris worden ge-upload)
 4. Curriculum vitae (niet verplicht)
 5. Opnames (zie hieronder)
 6. Het motivatieformulier (zie hieronder)

Ten behoeve van de voorselectie willen we dat je een aantal werken naar eigen keuze uitvoert en opneemt op video, met een totale lengte van maximaal 20 minuten. 

Bekijk de toelatingseisen op de studiepagina.

Neem een aantal werken op waaruit je technische en muzikale kwaliteiten  goed naar voren komen.

Zet de filmpjes op You Tube / Vimeo.

Maak een Word/PDF  document met daarin een repertoirelijst en alle geactiveerde linkjes.

Dit document upload je bij de juiste vraag in Osiris Aanmeld, later in dit proces.

Dit geldt voor alle hoofdvakken bij Klassiek,  Jazz, Oude Muziek en Zang.

Beantwoord de vragen in het formulier door de pfd te downloaden. Upload het motivatieformulier in Osiris Aanmeld.

Motivatieformulier

Nu je alle benodigde documenten bij de hand hebt, verlaat je deze website om je te registreren als student bij Studielink. Studielink is het online inschrijfsysteem van het Nederlands hoger onderwijs. Je bent dan ook automatisch aangemeld bij DUO, Dienst Uitvoerend Onderwijs, die bijvoorbeeld de studiefinanciering voor studenten regelt.

Uitleg over de stappen die je in Studielink neemt:

 • Ben je een Nederlandse student, log dan in met je DigiD. Heb je die nog niet, vraag deze dan aan bij www.digid.nl. Het kan enkele dagen duren voordat je de inlogcodes ontvangt.
 • Ben je een buitenlandse student, log dan in met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in Studielink zelf kunt aanmaken.
 • Wanneer je als Nederlandse student voor de eerste keer inlogt bij Studielink, houd dan je diploma en cijferlijst bij de hand, mocht je die nog niet hebben, kan je deze gegevens tot 1 juli invullen. Als je al eerder post van DUO hebt ontvangen, dan ben je in bezit van een correspondentienummer dat je kunt invullen.
 • Als je op Studielink bent ingelogd kom je terecht op de eerste pagina van je account. Vul de ontbrekende gegevens in en klik op bevestigen.
 • Op je eigen pagina vind je alle informatie met betrekking tot je aanmelding en inschrijving. Bovenaan de pagina zie je je ‘to do’ lijst. In deze lijst komen alle stappen te staan die je moet doorlopen. Check dit daarom regelmatig. Lees ook goed alle berichten en e-mails die je van Studielink ontvangt. Hierin staat belangrijke informatie voor je aanmelding.
 • Meld je aan voor de studierichting van jouw keuze (de eerste stap in je ‘to do’ lijst) onder Koninklijke Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag. Volg alle stappen in het scherm. Je ziet een schermpje verschijnen met ‘De door jou gekozen opleiding heeft aanvullende eisen’. Hiermee wordt bedoeld dat je een toelatingsexamen moet doen.
 • Vervolg je aanmelding door je instroommoment te kiezen. Dit is in alle gevallen september.
 • Bevestig je aanmelding.

Je krijgt kort na het bevestigen van de aanmelding een mail naar het door jouw opgegeven e-mailadres waarin een link naar Osiris Aanmeld staat. Nu ga je naar de laatste stap van het aanmeldproces.

Naar Studielink

Let op: je verlaat nu de website van het Koninklijk Conservatorium. Je bent na je Studielink aanmelding nog niet klaar, lees eerst hieronder wat de verdere stappen van het proces zijn.

Als je op de website van Osiris Aanmeld komt kies je allereerst je taal (Nederlands of Engels) waarna je inlogt met de je gestuurde inloggegevens. Let op, je moet direct daarna je wachtwoord aanpassen.

Tijdens stap 1 heb je alle benodigde documenten verzameld zodat je die in een keer kan uploaden in Osiris Aanmeld.

Nadat je bent ingelogd in Osiris Aanmeld beantwoord je de vragen die je hier nog gesteld worden. Sommige vragen moeten verplicht worden beantwoord (of een document worden geüpload), dat wordt aangegeven met een sterretje. Andere documenten kunnen eventueel na je toelating worden geüpload, maar dit moet tenminste gebeuren voor je je studie begint.

Ben je niet in de gelegenheid om alle gevraagde documenten in een keer te uploaden, dan zullen we je af en toe een herinnering sturen.

Let op: we kunnen je pas indelen voor een toelatingsexamen als alle verplichte documenten zijn geüpload.

Het is mogelijk om je antwoorden tussendoor op te slaan. Je toelatingsverzoek is pas definitief als je de vragen in Osiris Aanmeld niet alleen hebt opgeslagen maar ook hebt ‘Verzonden’.

Op basis van de door jou ingevulde gegevens en antwoorden, geüploade documenten en beeld- en geluidsopname wordt bepaald of je toelatingsexamen mag doen. Je krijgt uiterlijk 1 april 2019 van de Studentenadministratie middels e-mail te horen of je wordt uitgenodigd voor een toelatingsexamen.

De meeste toelatingen vinden plaats in de zogenoemde toelatingsweek in april.

De toelatingsweek is in april, specifieke data volgen. In de weken na je toelatingsexamen krijg je via mail en/of brief te horen of je toelaatbaar bent, of dat je bent afgewezen.

Toelaatbaar betekent dat je niveau voldoende hoog is om toegelaten te kunnen worden, maar dat nog niet zeker is of je daadwerkelijk zal worden toegelaten (bijvoorbeeld of er voldoende plek is in de opleiding). 

Alleen als je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’ ben je zeker dat je in september van het volgende collegejaar kunt beginnen met studeren bij het Koninklijk Conservatorium.

Als je bent toegelaten dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten (zie stap 1) zijn ingeleverd vóór 1 juli. Je ontvangt daarna een mail van het Koninklijk Conservatorium over het betalen van je collegegeld dat voor de deadline in juli betaald moet zijn.

Na betaling van het collegegeld of het insturen van een machtiging ben je ingeschreven als student aan het Koninklijk Conservatorium. 
Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.

We wensen je veel succes met je toelating.