Studie-informatie

The Musician Educator is ontwikkeld voor musici die graag op een hoog niveau willen musiceren, de onderliggende mechanismen van muzikale leerprocessen willen begrijpen en deze inzichten willen toepassen op zowel zichzelf als op anderen als hooggekwalificeerde docent. Deze master beantwoord aan de groeiende behoefte om muziekonderwijs te verbeteren en onderkent het feit dat musici vaak hun uitvoeringspraktijk combineren met lesgeven. Het programma is bedoeld voor musici die zich willen ontwikkelen als performer én als educator.

In deze master leer je theorie aan praktijk te koppelen, ontwikkel je je muzikale een artistieke expertise en doe je onderzoek. Ook geef je les en krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan community projecten. Naast je individuele zang- of instrumentale les, ontwikkel je inzicht en vaardigheden op het gebied van instrumentale en vocale didactiek, improvisatie, performance science, ondernemerschap en onderzoek.
Binnen het curriculum is er veel ruimte voor je eigen leerroute. Omdat we in kleine groepen werken, is er ruimte om de inhoud van sommige vakken zelf te bepalen. Daarnaast is er een ruim aanbod van keuzevakken. Je hebt je eigen activiteiten wat betreft lesgeven, je eigen professioneel ontwikkelingstraject en een onderzoeksproject. Het programma is individueel gericht maar biedt juist ook een breed scala aan genres en culturele perspectieven. Er ligt een nadruk op samenwerking en teamwork (zowel voor studenten als docenten) en er is gelegenheid voor internationale uitwisseling.

Als afgestudeerde ben je een uitstekende musicus en een bekwame en innovatieve educator met een grondige kennis van muzikale leerprocessen. Hierdoor ben je goed toegerust voor het werken in allerlei settings, waaronder muziekscholen, conservatoria, projectwerk of je eigen les- en uitvoeringspraktijk.

De twee jaar durende master is geschikt voor studenten die hun bachelor in muziek of docent muziek hebben afgerond, voor professionele musici die vaardigheden op het gebied van lesgeven willen ontwikkelen en voor ervaren docenten die hun expertise nog verder willen vergroten.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Zie 'collegegeld'

Afdelingshoofd

Margi Kirschenmann

Docenten

Introductie Koninklijk Conservatorium

Kom naar onze jaarlijkse Open Dag !

Liesbeth Steffens
Methodiek altviool

Rolf Delfos
Improvisatie en compositie

Wieke Karsten

Methodiek en didactiek, methodiek fluit

Susan Williams
Teaching Practising

Renee Jonker
Leading & Guiding

Liesbeth Ackermans
Methodiek viool

Bastiaan van der Waals
Muzikale leerprocessen, methodiek piano

Luc Nijs
Nieuwe Media

Mathias Moors
Muziekpsychologie, Onderzoeksvaardigheden

Cristiano Viviani
Cultural Philosophy, Leading & Guiding, Composition & Improvisation

Adri de Vugt

Music Pedagogy, Research Methodologies, Coordinator study program