Het Koninklijk Conservatorium heeft een nieuw verplicht Educatie programma voor Bachelor 3 studenten waarin zij leren lesgeven. Hiervoor zijn zogenaamde ‘pedagogische leerlingen’ nodig. Deze leerlingen - er is behoefte aan beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen - krijgen gedurende 15 weken wekelijks een instrumentale/vocale les. De lessen duren gemiddeld drie kwartier en worden in principe op het Koninklijk Conservatorium onder supervisie van de betrokken methodiekdocent gegeven. De lesdag en lestijd wordt afgesproken met de student.

De pedagogische lessen vinden plaats van september 2020 t/m januari 2021. In totaal gaat het om 15 lessen van circa 45 minuten.

Afspraken

Indien de pedagogische leerling geen goed instrument heeft dient hij/zij zelf een instrument te huren of te kopen.
Om de lessen te kunnen volgen dient de pedagogische leerling dagelijks tijd vrij te maken om te studeren. Ook het wekelijks volgen van de lessen is een noodzaak, dit om de methodische opbouw van de lessen en tegelijk het goede verloop van de studie van de student en van de pedagogische leerling te waarborgen.

Aanmelding

Aanmelden voor 2020-2021 kan tot 14 juni 2020 via het aanmeldformulier. U ontvangt medio juni per email bericht of u al dan niet als pedagogisch leerling per september kunt worden geplaatst.

Het aanbod is gewoonlijk groter dan de vraag, vooral voor piano; plaatsing is dus lang niet altijd mogelijk. Er wordt door het Conservatorium geen wachtlijst bijgehouden. Na een afwijzing kunt u zich voor het volgende jaar opnieuw aanmelden.

Op het aanmeldformulier ziet u voor welke instrumenten we een pedagogische leerling zoeken. We verzoeken u naast een eerste keuze ook een tweede keuze in te vullen. Voor een aantal instrumenten geldt dat een zogenaamde ‘geschiktheidstest’ onderdeel uitmaakt van de aanmeldingsprocedure – dit wordt in overleg besloten. Verder nemen wij geen pedagogische leerlingen aan die ook nog van een andere docent les krijgen op hetzelfde instrument.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel moet de pedagogische leerling zelf een instrument kopen of huren.

Bekijk de voorwaarden hier.

Contact
Met vragen kunt u terecht bij Lucienne de Roos.

Aanmelden

Kies een instrument
Choose an instrument
Graag een korte omschrijving