Om internationale reizen en fysieke ontmoetingen te voorkomen zullen alle toelatingsexamens online plaatsvinden.

Video opname

Een onderdeel van de aanmelding voor de Master HaFaBra-directie is het insturen van een video opname waarin je dirigeert. Deze opname dient te bestaan uit twee verschillende stukken en duurt 15 tot 30 minuten. De opname is gemaakt vanuit het perspectief van het orkest.

Minimaal één opname dient met orkest, ensemble of pianist te zijn. Indien nodig mag één van de stukken een opname zonder orkest, ensemble of pianist zijn.

Het repertoire is vrij te kiezen, maar dient qua niveau vergelijkbaar te zijn met:

- P.A. Grainger – Lincolnshire Posy

- A. Reed – Symphony no. 3

Upload je video opnames op YouTube en stuur ons de URL. Let op dat de privacy settings ingesteld zijn op “unlisted” of “public”.

Voorselectie

Tijdens de voorselectie beoordeelt de commissie alle aanmeldingen (video opnames en overige documenten). Naar aanleiding hiervan wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor het online toelatingsexamen. Uiterlijk 1 april krijg je de uitslag van de voorselectie.

Toelatingsexamen

Het toelatingsexamen bestaat uit een online gesprek met de commissie. Tijdens dit interview zal de commissie met je in gesprek gaan over je video opnames, je motivatie om voor deze studie te kiezen en je ervaringen als dirigent en/of uitvoerend musicus. Daarnaast kan de commissie je vragen stellen over je algemene kennis m.b.t. HaFaBra-directie.

De online toelatingsexamens vinden plaats in de week van 19 april 2021.

Informatie

Voor vragen over het aanmeldingsproces, repertoire of andere onderwerpen kun je contact opnemen met Jaike Bakker, coordinator afdeling directie Koninklijk Conservatorium.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.