Toelatingseisen Master Algemeen:

We beoordelen eerst je videoopnamen en het motivatieformulier. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure zie deze pagina.

Video opnamen
We willen je vragen minimaal drie opnamen te sturen met een totale lengte van ca.15-18 minuten. Kies stukken van verschillend karakter waarin je muzikale, artistieke en technische kwaliteiten goed naar voren komen.

  Zie voor meer details per instrument hieronder. Zet de video opnamen op YouTube/Vimeo. Maak dan een Word/PDF document met daarin een repertoirelijst en alle geactiveerde linkjes. Dit document upload je bij de juiste vraag in ‘Osiris Aanmeld’.

  Motivatieformulier
  Beantwoord de vragen in het formulier door de PDF te downloaden. Upload het ingevulde motivatieformulier in ‘Osiris Aanmeld’.

  Master Project Plan
  Voordat je de master begint moet je een Master Project Plan insturen. In je Master Project Plan geef je je plannen weer voor de inrichting van je masterstudie en je Master Project waarin je artistieke ontwikkeling, onderzoek en ondernemerschap een belangrijke rol spelen.
  Bij de toelating tot de Masteropleiding zal ook het bespreken van het Master Project Plan een onderdeel van het second round met de toelatingscommissie zijn. Bekijk het Master Project Plan Guidelines document onderaan de pagina.

  Voor vragen neem contact op met Bart Suèr, het Afdelingshoofd.

  Praktijkdeel toelatingsexamen

  We vragen je bij de aanmelding deze opdrachten via (video)-opname met ons te delen:

  3-4 (Jazz) stukken in verschillende tempi/stijlen, bijvoorbeeld:

  • Een ritmisch stuk met vocale improvisatie
  • Een ballad
  • Een originele compositie of arrangement
  • Een vrije keuze (“Carte Blanche”): Een stuk naar vrije keuze

  De jazzstukken worden bij voorkeur met live begeleiding opgenomen. Mocht dit door omstandigheden niet mogelijk zijn mag een playalong (iRealpro, Aebersold playalong, YouTube playalong, of een zelfgemaakt playalong) worden gebruikt.

  Let op, bij de opnamen op video moet ook de playalong goed hoorbaar zijn.

  Zorg ervoor dat je volledig zichtbaar bent op de video-opnames!

  Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

  Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.