Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan het Koninklijk Conservatorium. Hieronder worden alle stappen van het aanmeldproces uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen.

Als je op het kruisje klikt, krijg je meer informatie te zien. Je verlaat onze website om naar Studielink te gaan. Vanuit Studielink ontvang je een email met een link naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie. Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen.

Let op: De deadline voor het uploaden van documenten via Osiris Aanmeld is uiterlijk 29 februari 2020.

Master Jazz Piano Wijzigen
Aanmeldingen voor deze opleiding zijn gesloten. Je kunt je weer aanmelden vanaf 1 oktober 2019.

Studielink is het online inschrijfsysteem voor het Nederlands hoger onderwijs. Wanneer je je aanmeldt, ben je ook automatisch aangemeld bij DUO, Dienst Uitvoerend Onderwijs, die bijvoorbeeld de studiefinanciering voor studenten regelt.

 • Ben je een Nederlandse student, dan moet je inloggen met je DigiD. Heb je die nog niet, vraag deze dan aan bij www.digid.nl. Het kan enkele dagen duren voordat je de inlogcodes ontvangt.
 • Ben je een buitenlandse student, log dan in met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in Studielink zelf kunt aanmaken.
 • Meld je aan voor de studierichting van jouw keuze onder Koninklijke Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag. Volg alle stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding. Gedetailleerde instructies vind je op de website van Studielink.

Naar Studielink

Verzamel eerst alle benodigde documenten die je nodig hebt voor je toelatingsexamen. 
 De deadline voor het uploaden via Osiris Aanmeld is uiterlijk 28 februari 2019.

 1. Opnames (zie hieronder)
 2. Motivatieformulier (zie hieronder)
 3. Masterplan (zie hieronder)
 4. Curriculum vitae

Ten behoeve van de voorselectie willen we dat je een aantal werken naar eigen keuze uitvoert en opneemt op video, met een totale lengte van maximaal 20 minuten. 

Bekijk de toelatingseisen op de studiepagina.
Neem een aantal werken op waaruit je technische en muzikale kwaliteiten goed naar voren komen.

Zet de filmpjes op You Tube/Vimeo.
Maak een Word/PDF document met daarin een repertoirelijst en alle geactiveerde linkjes.
Dit document upload je bij de juiste vraag in Osiris Aanmeld, later in dit proces.

Dit geldt voor alle hoofdvakken bij Klassieke Muziek, Jazz, Oude Muziek en Zang.

Beantwoord de vragen in het formulier door de PDF te downloaden. Upload het motivatieformulier in Osiris Aanmeld.

Motivatieformulier

Om toegelaten te worden tot de masterstudie van het Koninklijk Conservatorium dien je een masterplan op te sturen. Klik hieronder voor de richtlijnen van het masterplan.

Richtlijnen masterplan

Upload je masterplan via Osiris Aanmeld.

Op basis van de door jou ingevulde gegevens en antwoorden, geüploade documenten en beeld- en geluidsopname wordt bepaald of je toelatingsexamen mag doen. Je krijgt uiterlijk 1 april 2020 van de Studentenadministratie per e-mail te horen of je wordt uitgenodigd voor een toelatingsexamen.

De meeste toelatingen vinden plaats in de zogenoemde toelatingsweek in april.

De toelatingsweek is in april (check hier de data). In de weken na je toelatingsexamen krijg je te horen of je toelaatbaar bent, of dat je bent afgewezen.

Toelaatbaar betekent dat je niveau voldoende hoog is om toegelaten te kunnen worden, maar dat nog niet zeker is of je daadwerkelijk zal worden toegelaten (bijvoorbeeld of er voldoende plek is in de opleiding).

Alleen als je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’, ben je zeker dat je in september van het volgende collegejaar kunt beginnen met studeren bij het Koninklijk Conservatorium.

Voor zowel de bachelor als de master opleiding moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het conservatorium te mogen volgen.

EU/EER studenten

Voor zowel de bachelor als de master moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het conservatorium te mogen volgen. Wanneer we tijdens de toelatingsprocedure vaststellen dat het niveau van het Engels onvoldoende is, wordt een taalcursus verplicht gesteld voor EU/EER studenten. Je bent dan verplicht om tijdens de propedeuse een taalcursus te volgen en daarvoor een certificaat te behalen.

Non-EU/EER studenten

Ben je toegelaten tot een Bachelor of Master opleiding en ben je afkomstig uit een land buiten de EU (met uitzondering van Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika of Zuid-Afrika) dan moet je voor 1 september 2020 aantonen dat je over een voldoende niveau van de Engelse taal beschikt. Aantonen doe je met een Engelse taaltest

 • IELTS,
 • TOEFL,
 • TOEIC
 • of Cambridge English (FCE/CAE/CPE).

De scores hiervan zijn twee jaar geldig, ze moeten geldig zijn op 1 september 2020.
Het beoordelingsniveau is IELTS (6,0 of hoger) of TOEFL (niveau 80 of hoger).

Certificaten van de Institutional TOEFL-toets, de TOEFL ITP toets of andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd.

Lees hier meer informatie over taalniveau, taalcursussen en de taaltesten.

Als je bent toegelaten, dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten zijn ingeleverd.
Het bewijs van je Engelse taalniveau (zie stap Engelse taalniveau) moet je vóór 1 september inleveren.

Wanneer je bent toegelaten ontvang je informatie via e-mail en Studielink over het betalen van het collegegeld.

Pas wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan, word je ingeschreven als student. Zorg er dus voor dat je alle gevraagde documenten voor 1 september 2020 hebt aangeleverd.

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.

We wensen je veel succes met je aanmelding.