Eerste Ronde (video opnames)

Voor aanmelding voor de Bachelor Zang Klassieke Muziek zend je een video-opname in met een programma bestaande uit 4 liederen en/of aria's. De combinatie van stukken laat een variatie aan stijlen en karakter zien. Het programma heeft een maximale duur van 20 minuten en omvat ten minste 2 verschillende talen. Uit de repertoirekeuze blijkt je muzikale interesse en affiniteit.

Indien je auditeert voor Bachelor 1, word je beoordeeld op je huidige vocale niveau, maar ook op je muzikale potentie en je expressiviteit. Als je je wilt inschrijven voor een hoger studiejaar, relateren we je niveau aan de duur van je eerdere muzikale studie.

Naast het vocale programma dient een opname van een gedicht (in een willekeurige taal, maar bij voorkeur in je moedertaal) te worden ingezonden. De maximale lengte is 4 minuten.

Tweede ronde (live auditie)

Tijdens de live audities presenteer je hetzelfde repertoire als dat je hebt ingezonden voor de eerste auditieronde. Je kiest zelf welk stuk je als eerste wilt zingen, waarna de jury het tweede (en eventueel derde) stuk zal kiezen. Mogelijk word je ook gevraagd het gedicht voor te dragen.
Onderdeel van het examen is een test in het van blad zingen. Je kunt zelf bepalen of je deze test voor of na de auditie wilt afleggen.

Theorie test
In de periode voorafgaand aan het toelatingsexamen zal de online theorietest plaatsvinden. Om voor een studieplaats in aanmerking te komen moet je deze test met goed gevolg afgelegd hebben. Onder deze link staat meer informatie over het theorie examen.